ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πώς να επιλέξω κατασκήνωση για τα παιδιά μου;

Επιλέξτε την κατάλληλη κατασκήνωση λαμβάνοντας υπόψη τις δραστηριότητες που προσφέρονται, ανάλογα και με τα ενδιαφέροντα του παιδιού σας. Βεβαιωθείτε ότι είναι σε περιοχή που σας βολεύει και ότι το κόστος είναι μέσα στον προϋπολογισμό που έχετε θέσει.

Τι κάνει μια παιδική κατασκήνωση να ξεχωρίζει;

Όλες οι κατασκηνώσεις έχουν λίγο πολύ τις ίδιες παροχές σε εγκαταστάσεις και παιχνίδια. Εκείνο που τις κάνει να ξεχωρίζουν είναι το έμπειρο καλά εκπαιδευμένο προσωπικό που νοιάζεται για τα παιδιά, και η τήρηση των συνθηκών υγιεινής.

Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς σε μια κατασκήνωση;

Πολλοί γονείς αισθάνονται πιο καλά όταν έχουν κάνει κάποια έρευνα πριν στείλουν τα παιδιά τους στην κατασκήνωση, ειδικά σε θέματα ασφάλειας. Επίσης, είναι σημαντικό να προετοιμάζεται το παιδί κατάλληλα από πριν τόσο πρακτικά όσο και ψυχολογικά, ειδικά αν πηγαίνει για πρώτη φορά.

Πώς μπορούμε να προετοιμάσουμε τα παιδιά για την κατασκήνωση;

Συζητήστε με το παιδί σας όσο περισσότερο μπορείτε και όσο νωρίτερα γίνεται σχετικά με την κατασκήνωση, ακόμα και κάποιους μήνες πιο πριν. Περιγράψτε το πρόγραμμα που θα έχει και τις συνθήκες που μπορεί να συναντήσει και ενθαρρύνετέ το να σας κάνει πολλές ερωτήσεις εάν το θέλει.

Συγγραφική Ομάδα Parents Hub
Συγγραφική Ομάδα Του Parents Hub

Parents Hub Team

Δείτε λίγα λόγια για τους αρθρογράφους του site και το υπόβαθρο τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα
Το Γονεοτροφείο

Το Γονεοτροφείο – Θεατρική Παράσταση Για Παιδιά

Οι θεατρικές επιχειρήσεις Δημήτρης Φωτόπουλος ΙΚΕ παρουσιάζουν την παράσταση για παιδιά “Το Γονεοτροφείο” του Χρήστου Δασκαλάκη, σε σκηνοθεσία Ευθύμη Χρήστου από τις αρχές Νοέμβρη στο Θέατρο Nous.

Ελεύθερος χρόνος
Τα καλύτερα καφέ για παιδιά

Καφέ Για Παιδιά: 17 Καφετέριες Με Παιδότοπο Και Παιδική Χαρά

Ανακαλύψτε αξιόλογους χώρους στους οποίους και τα παιδιά παίζουν με ασφάλεια, και εσείς πίνετε τον καφέ που τόσο λαχταράτε. Βρείτε στο άρθρο μας αναλυτική λίστα με καφετέριες με παιδότοπο, καφέ με δραστηριότητες για παιδιά και πολλά άλλα.

Ελεύθερος χρόνος
Πάρκα για Παιδιά σε όλη την Ελλάδα

24 Εκπληκτικά Πάρκα Για Παιδιά Και Παιδικές Χαρές Στην Ελλάδα

Είτε είναι μια καθημερινή μέρα, είτε Σαββατοκύριακο αδράξτε την ευκαιρία και εξερευνήστε κάθε πάρκο της περιοχής σας. Χαρίστε σε όλη την οικογένεια στιγμές παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς με την αναλυτική λιστα με τις προτάσεις μας.