ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πότε πρέπει να αρχίσουν οι γονείς να ενημερώνονται για τα δόντια των παιδιών τους;

Όσο νωρίτερα αρχίσουν, τόσο το καλύτερο. Η έγκαιρη ενημέρωση για τις σωστές τροφές και τη βασική φροντίδα των παιδικών δοντιών καλό είναι να ξεκινάει πριν από τη γέννηση.

Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς στο σπίτι για να προλαμβάνουν οδοντιατρικές παθήσεις;

Είναι πολύ σημαντικό να προσέχουν τη διατροφή των παιδιών και να βουρτσίζουν τακτικά τα δόντια τους. Επίσης δεν πρέπει να παραλείπουν τις επισκέψεις στον παιδοδοντίατρο.

Γιατί σε κάποια παιδιά δεν φυτρώνουν τα καινούρια δόντια;

Υπάρχει η πιθανότητα να ανατέλλουν τα καινούρια δόντια αλλά να μην φαίνονται γιατί βρίσκονται πίσω από τα νεογιλά δόντια που δεν έχουν πέσει ακόμα. Αν καθυστερούν πολύ να βγουν, επικοινωνήστε με τον παιδοδοντίατρο για τυχόν δυσκολίες, όπως συνωστισμός των δοντιών.

Πρέπει και τα παιδιά να κάνουν καθαρισμό δοντιών;

Όπως οι ενήλικες, έτσι και τα παιδιά χρειάζεται να κάνουν καθαρισμό και φθορίωση κάθε 6 μήνες. Άρα οι επισκέψεις στον οδοντίατρο για παιδιά πρέπει να γίνονται δύο φορές το χρόνο.

Δάφνη Κοή - Οδοντίατρος & συνεργάτης Parents Hub
Οδοντίατρος

Δάφνη Κοή-Αναστασιάδη

Δείτε το προφίλ και όλα τα άρθρα της Οδοντιάτρου, Δάφνης Κοή-Αναστασιάδη.

Συνεπιμελήθηκαν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υγεία
Εξετάσεις Αίματος Στα Παιδιά: Ποιες Είναι Οι Φυσιολογικές Τιμές

Εξετάσεις Αίματος Στα Παιδιά: Ποιες Είναι Οι Φυσιολογικές Τιμές

Μάθετε τις φυσιολογικές τιμές των εξετάσεων αίματος στα παιδιά από τον επιστημονικό μας συνεργάτη. Βρείτε απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις γονέων σχετικά με τιμές στα ουδετερόφιλα, τα ηωσινόφιλα, τα μεγάλα μονοπύρηνα και τα λευκά αιμοσφαίρια.

Ψυχολογία
Άγχος Αποχωρισμού

Άγχος Αποχωρισμού: Αιτίες Και Αντιμετώπιση Ανά Ηλικία

Διαβάστε σχετικά με το άγχος αποχωρισμού, τις αιτίες και την αντιμετώπιση στην βρεφική και παιδική ηλικία. Μάθετε αν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στο άγχος αποχωρισμού και τον θηλασμό ή τον ύπνο.