Αρχική / Σχετικά Με Εμάς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ PARENTS HUB

 

Είστε γονιός και αναζητάτε ενημέρωση για όλα όσα αφορούν τον πιο σημαντικό ρόλο της ζωής σας; Καλώς ήρθατε στο Parents Hub – μια πλατφόρμα που απευθύνεται τόσο σε μαμάδες όσο και σε μπαμπάδες. Πιστεύουμε ότι ο κάθε γονιός επιτελεί το δικό του πολύτιμο έργο στην ανατροφή ενός παιδιού.

Στο Parents Hub θελήσαμε να ανταποκριθούμε στην ανάγκη για έγκυρες και επίκαιρες πληροφορίες που θα θέλαμε κι εμείς οι ίδιοι να συμβουλευτούμε για το μεγάλωμα και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας. Η αρθρογραφία που θα βρείτε εδώ έχει γραφτεί και δεχθεί επιμέλεια από παιδαγωγούς ή ειδικούς επιστήμονες, ανάλογα με το εκάστοτε αντικείμενο.

Κάθε οικογένεια είναι διαφορετική και κανένας γονιός δεν είναι τέλειος. To Parents Hub έχει σχεδιαστεί για να προτείνει λύσεις και ιδέες χωρίς την παραμικρή κριτική διάθεση. Είτε έχετε ήδη αρκετή εμπειρία ως γονιός και αναζητάτε μια διαφορετική προσέγγιση, είτε ζορίζεστε να μάθετε τα βασικά, είμαστε εδώ για εσάς.

H ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ

 

Ο ρόλος του γονιού συνοδεύεται από απολαυστικές στιγμές αλλά και καθημερινές προκλήσεις. Δημιουργήσαμε το Parents Hub για να στηρίξουμε όλους τους γονείς και τα άτομα φροντίδας ενός παιδιού ξεκινώντας από το πρώτο του κλάμα. Αναζητήστε εδώ απαντήσεις σε απλές καταστάσεις αλλά και πιο εξειδικευμένα προβλήματα. 

Ένα μεγάλο μέρος του Parents Hub είναι αφιερωμένο σε παιδαγωγικό υλικό, με δραστηριότητες και παιχνίδια για να ξεκινήσετε μαζί με το παιδί σας εύκολα και δημιουργικά το ταξίδι του στη γνώση. Στηρίζουμε τις προσπάθειές σας να περνάτε ποιοτικό χρόνο και να δημιουργείτε πολύτιμες αναμνήσεις μαζί με τα παιδιά σας.

Ταυτόχρονα λειτουργούμε και σαν δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στους γονείς που αναζητούν δημιουργικές δραστηριότητες και τα εκπαιδευτικά/ψυχαγωγικά κέντρα που τις παρέχουν. Το εκπαιδευτικό παιχνίδι μπορεί να ξεκινήσει από πολύ νωρίς εκτός σπιτιού και επιδιώκουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους γονείς να βρουν εύκολα και γρήγορα τον κατάλληλο χώρο για αυτό. Άλλωστε, σύμφωνα με τον Piaget, το παιχνίδι είναι η εργασία των παιδιών.

Επιλέγουμε πολύ προσεκτικά τα κέντρα-συνεργάτες μας, εξετάζοντας τα σε μια πλειάδα παραγόντων όπως η εκπαιδευτική αξία, η ποιότητα και ποικιλία των δραστηριοτήτων και η λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων. Προσπαθούμε να ελέγχουμε από κοντά κάθε κέντρο και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τη γνώμη των γονιών που τα επισκέπτονται και μας μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

 

Το Parents Hub αποτελείται από μια ομάδα παιδαγωγών και επιστημονικών συνεργατών, αποφοίτων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, με πολυετή εμπειρία. Οι παιδαγωγοί της συγγραφικής ομάδας εργάζονται σε διαφορετικές εκπαιδευτικές βαθμίδες και σε διαφορετικά αντικείμενα. Ο κάθε επαγγελματίας και επιστήμονας αναλαμβάνει να γράψει για θέματα που άπτονται του δικού του πεδίου.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

 

Θεωρούμε πως η σωστή βάση για αξιόπιστο περιεχόμενο είναι η εμπεριστατωμένη πληροφορία από ειδικούς του χώρου. Επιπλέον, εκτιμάμε την εμπειρία που έχει κανείς ως γονιός. Έτσι κάθε άρθρο μας ελέγχεται από τους ειδικούς επιστήμονες που άπτονται της εκάστοτε θεματικής, αλλά και από τους γονείς της ομάδας ώστε να διασφαλιστεί και από τις δύο πλευρές η εγκυρότητά του. Όλη η ομάδα διαθέτει το ίδιο πάθος για φρέσκο και έγκυρο περιεχόμενο.

Η ομάδα επιμέλειας περιεχομένου του Parents Hub φροντίζει πάντα όλα τα στατιστικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται στα άρθρα μας να είναι επίκαιρα.

Σε πολλά θέματα για τα οποία γράφουμε, υπάρχουν απόψεις που διίστανται ή διαφορετικές παιδαγωγικές θέσεις. Στηρίζουμε την άποψη που μπορεί να τεκμηριωθεί από τη βιβλιογραφία, αλλά την τελική απόφαση καλούνται πάντα να την λάβουν οι γονείς, οι οποίοι γνωρίζουν τα παιδιά τους καλύτερα απ’ όλους.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Η συγγραφική ομάδα του Parents Hub συνίσταται από παιδαγωγούς με πληθώρα εξειδικεύσεων, επαγγελματίες του ευρύτερου γονεϊκού και παιδαγωγικού κλάδου, καθώς και ειδικούς επιστήμονες υγείας και συναφών αντικειμένων.

Ομάδα
Γιούλη Φιλιππίδου, Αρθρογράφος και Ιδρύτρια του Parents Hub
Founder, Editor In Chief & Παιδαγωγός, ΜΑ

Γιούλη Φιλιππίδου

Δείτε το προφίλ και όλα τα άρθρα της ιδρύτριας του Parents Hub, Γιούλης Φιλιππίδου.

Αντωνία Μουτάφη - Παιδιάτρος
Παιδίατρος

Δρ. Αντωνία Μουτάφη, MD, MSc, PhD

Δείτε το αναλυτικό προφίλ και όλα τα άρθρα της παιδιάτρου, Δρ. Αντωνίας Μουτάφη.

Κωνσταντίνος Μπλάνας, Γυναικολόγος - Μαιευτήρας
Γυναικολόγος - Μαιευτήρας

Κωνσταντίνος Μπλάνας

Δείτε το προφίλ και όλα τα άρθρα του Μαιευτήρα - Γυναικολόγου, Κωνσταντίνου Μπλάνα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Η πλειονότητα του περιεχομένου στον ιστότοπο είναι καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα και δεν προορίζεται να χρησιμεύσει ως υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης, διάγνωσης ή οποιασδήποτε άλλης επιστημονικής ειδικότητας. Η χρήση της ιστοσελίδας και η εμπιστοσύνη στις πληροφορίες που παρέχονται από αυτήν και τους συντελεστές της γίνεται με δική σας ευθύνη αποκλειστικά. Συμβουλευτείτε σε κάθε περίπτωση τον θεράποντα ιατρό σας σχετικά με το πρόβλημα που σας απασχολεί, καθώς το Parents Hub δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση τους επαγγελματίες υγείας ή άλλες επιστημονικές ειδικότητες. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και εμείς δεν γνωρίζουμε τις εξατομικευμένες σας ανάγκες, ούτε μπορούμε να σας συμβουλεύσουμε σχετικά με αυτές.

Ως εκ τούτου αναγνωρίζετε ότι το Parents Hub δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για την εφαρμογή οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται σε αυτήν, είτε σε εσάς, είτε στα παιδιά σας.
Από νομικής άποψης, η χρήση της ιστοσελίδας δεν μπορεί και δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει μια σχέση ιατρού-ασθενή ή άλλη σχέση με οποιαδήποτε επαγγελματική-επιστημονική ειδικότητα ούτε μπορεί το περιεχόμενο να θεωρηθεί ιατρική διάγνωση ή συμβουλή/συνταγή. Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, των οδηγών, των άρθρων και οποιασδήποτε πηγής που συνδέεται με το Parents Hub έχει καθαρά επιμορφωτικό σκοπό.

Το Parents Hub υποστηρίζει τα έξοδα συντήρησής του μέσα από τη χρήση διαφημίσεων. Επιπροσθέτως, κάποια από τα προϊόντα που προτείνουμε στους οδηγούς αγοράς μας ενδέχεται να μας αποφέρουν κάποια μικρή προμήθεια από την πώλησή τους. Παρ' όλα αυτά, η βάση πάνω στην οποία προτείνουμε συγκεκριμένα προϊόντα είναι το να είναι πραγματικά χρήσιμα και ασφαλή για το παιδί και τους γονείς. Τα περισσότερα μέλη της ομάδας είναι και οι ίδιοι γονείς και δεν κάνουν κανένα συμβιβασμό στην παραπάνω αρχή. Προσπαθούμε να προτείνουμε προϊόντα που έχει δοκιμάσει προσωπικά κάποιο μέλος της ομάδας. Όταν αυτό δεν είναι εφικτό βασιζόμαστε σε κριτικές άλλων κατόχων του προϊόντος και στην εμπειρία των μελών της Product Review ομάδας από παρόμοια προϊόντα ή προϊόντα της ίδιας εταιρίας.