ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πότε Αρχίζει Το Έμβρυο Να Ακούει;

Η ακοή των εμβρύων αρχίζει να αναπτύσσεται ήδη από τη 18η εβδομάδα της κύησης. Στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, μπορεί να παρατηρήσετε και κάποια ανταπόκριση στους ήχους. Είναι φυσικό λοιπόν να αναρωτιέστε αν υπάρχει ιδανική μουσική για έμβρυα.

Πρέπει Να Ακούει Κλασική Μουσική Το Έμβρυο;

Ενώ υπάρχουν οφέλη από το άκουσμα κλασικής μουσικής στο βρέφος, δεν συνιστάται περισσότερο από κάποιο άλλο είδος χαλαρωτικής μουσικής για εγκύους. Οποιαδήποτε μουσική βοηθάει τη μέλλουσα μαμά να αισθάνεται ήρεμη και χαρούμενη είναι και η πιο κατάλληλη για εκείνη την περίοδο της ζωής της.

Τι Χρειάζεται Να Προσέχουμε Όταν Βάζουμε Μουσική Για Το Έμβρυο;

Ενώ η μουσική προσφέρει τα οφέλη που προαναφέραμε στο έμβρυο, χρειάζεται να προσέχουμε να είναι χαμηλής έντασης, να ακούμε για τη δική μας ευχαρίστηση και ηρεμία και να μην ακούμε όλη μέρα ώστε να μας ακούει και να του μιλάμε.

Τι Μαθαίνει Το Έμβρυο Όταν Ακούει Μουσική;

Δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να αποδεικνύουν ότι ένα έμβρυο μπορεί να μάθει κάτι καινούριο. Έχει παρατηρηθεί, ωστόσο, πως μετά τη γέννηση το άκουσμα ενός τραγουδιού που άκουγε και στην κοιλιά της μητέρας του το βοηθάει να ηρεμήσει.

Γιούλη Φιλιππίδου, Αρθρογράφος και Ιδρύτρια του Parents Hub
Founder, Editor In Chief & Παιδαγωγός, ΜΑ

Γιούλη Φιλιππίδου

Δείτε το προφίλ και όλα τα άρθρα της ιδρύτριας του Parents Hub, Γιούλης Φιλιππίδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ