ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πώς διαφέρει η γιόγκα για εγκύους από την κανονική γιόγκα;

Η prenatal yoga αποτελεί μια πρακτική αφιερωμένη στις εγκύους και στις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Δεν αποτελεί δηλαδή απλώς ένα μάθημα yoga με στάσεις πιο ήπιες και προσαρμοσμένες στο να μπορούν να εκτελεστούν από εγκύους, αλλά είναι πολλά περισσότερα: βοηθά τις γυναίκες να βιώσουν την εγκυμοσύνη τους με όσο το δυνατόν πιο απολαυστικό τρόπο και να ενταχθούν ομαλά στον υπέροχο κόσμο της μητρότητας.

Υπάρχει κάτι που χρειάζεται να αποφεύγουμε κατά τη yoga για εγκύους;

Κατά κανόνα, στη γιόγκα για εγκύους αποφεύγονται οι στάσεις σε πρηνή θέση, οι ανεστραμμένες, οι υπερεκτάσεις και οι συστροφές του κορμού, οι κραδασμοί, οι κοιλιακοί αλλά και οι έντονες διατάσεις. Αποφεύγουμε επίσης την ύπτια θέση από την 22η εβδομάδα της κύησης και μετά, ώστε να μην ασκείται πίεση στην κάτω κοίλη φλέβα.

Τι χαρακτηριστικό έχουν οι κινήσεις της prenatal yoga;

Στην prenatal yoga oι κινήσεις είναι αργές, αρμονικές, κυκλικές, με σεβασμό στο σώμα και στη νέα ζωή που φέρει η εγκυμονούσα γυναίκα, ενώ αντενδείκνυνται τα κλειδώματα και κάθε είδους κρατήματα στην αναπνοή.

Tι προσφέρει η γιόγκα για εγκύους;

Μια γυναίκα που περιμένει παιδί μπορεί με τα ειδικά προγράμματα της γιόγκα για εγκύους να μειώσει το άγχος, να βελτιώσει τον ύπνο της, και να ενδυναμώσει τους μύες που θα χρειαστούν στη διάρκεια του τοκετού.

Μαριάνθη Πέππα, Δασκάλα Yoga
Δασκάλα Prenatal & Postnatal Υoga

Μαριάνθη Πέππα

Δείτε το προφίλ και όλα τα άρθρα της δασκάλας Prenatal & Postnatal Υoga, Μαριάνθης Πέππα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαμά
Καούρες Στην Εγκυμοσύνη

Καούρες Στην Εγκυμοσύνη: Πότε Ξεκινάνε & Πώς Αντιμετωπίζονται

Ανακαλύψτε πότε ξεκινάνε οι καούρες στην εγκυμοσύνη (αλλιώς δυσπεψία ή ξινίλες) και αν υπάρχει αποτελεσματικό φάρμακο για την αντιμετώπισή τους από τον επιστημονικό μας συνεργάτη.