ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ποιος Φεύγει Από Το Σπίτι Στο Διαζύγιο Όταν Υπάρχουν Παιδιά;

Όταν χωρίζει ένα ζευγάρι με παιδιά, το ποιος θα φύγει εξαρτάται από παράγοντες όπως την ποιότητα της σχέσης των παιδιών με κάθε γονιό, πώς θα αποφευχθούν οι περισσότερες αλλαγές στο περιβάλλον του παιδιού και ποιος θα τις διαχειριστεί καλύτερα.

Πότε Πρέπει Να Χωρίζει Ένα Ζευγάρι Με Παιδιά;

Για κάθε ζευγάρι και κάθε άνθρωπο, η απάντηση διαφέρει. Συνήθως γίνεται όμως όταν οι ανικανοποίητες ανάγκες κάθε ατόμου το “πιέζουν” για αλλαγή των κανόνων μιας σχέσης, ώστε να διευρυνθούν οι επιλογές του, ο νοούμενος “έξω κόσμος”, στον οποίο θα αναζητήσει νέους τρόπους για την ικανοποίησή τους.

Πώς Να Μιλήσω Στο Παιδί Μου Για Το Διαζύγιο;

Με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο μιλάμε και στον εαυτό μας. Χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες παραδοχές και τρόπους σκέψης, τους οποίους θα αξιοποιήσουμε επίσης και στην επικοινωνία μας με το παιδί. Λιγότερη σημασία έχει η λεκτική διατύπωση καθαυτή, από ό,τι ο τρόπος με τον οποίο βιώνεται το μήνυμα στην πράξη.

Πώς Χειριζόμαστε Το Διαζύγιο Ανάλογα Με Την Ηλικία Του Παιδιού;

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιόδου ανάπτυξης μας υποδεικνύουν και τους τομείς εκείνους στη ζωή και τον ψυχισμό των παιδιών που είναι περισσότερο ευάλωτοι σε μια τέτοια αλλαγή και επομένως χρήζουν μεγαλύτερης φροντίδας.

Ευανθία Κουρτμπουγιάννη, Parent Coach
Parent Coach

Ευανθία Κουρτμπουγιάννη

Δείτε το προφίλ και όλα τα άρθρα της Parent Coach, Ευανθίας Κουρτμπουγιάννη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δραστηριότητες Για Παιδιά
Δραστηριότητες για παιδιά 2 ετών

Δραστηριότητες για Παιδιά 2 Ετών: 19 Απίθανες Εκπαιδευτικές Ασχολίες

Βρείτε 19 φανταστικές ιδέες για ενδιαφέρουσες ασχολίες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά 2 ετών. Περάστε υπέροχα στο σπίτι, αλλά και εκτός σπιτιού με τις προτάσεις μας για παιδιά 1-2 ετών.