ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πότε Κάνουν Εξετάσεις Αίματος Τα Παιδιά;

Τα παιδιά κάνουν εξετάσεις αίματος όταν το θεωρήσει απαραίτητο ο παιδιάτρος ή ο θεράπων ιατρός του κάθε παιδιού. Μέσα από τις εξετάσεις αίματος παίρνει πληροφορίες για τυχόν μολύνσεις, παθήσεις ή ασθένειες.

Ποιες Είναι Οι Φυσιολογικές Τιμές Στις Εξετάσεις Αίματος Των Παιδιών;

Η βιβλιογραφία μας δίνει χρήσιμες πληροφορίες για τις φυσιολογικές τιμές σε ότι αφορά τις εξετάσεις αίματος στα παιδιά αλλά ο μόνος που μπορεί να διαγνώσει αν οι τιμές των εξετάσεων του παιδιού σας είναι φυσιολογικές είναι ο παιδίατρος.

Πώς Μπορούμε Να Καθησυχάσουμε Ένα Παιδί Πριν Από Τις Εξετάσεις Αίματος;

Είναι φυσιολογικό να υπάρχει κάποια ανησυχία πριν από τις εξετάσεις αίματος. Το κλειδί συνήθως είναι η σωστή προετοιμασία. Μιλήστε στο παιδί από πριν και περιγράψτε του με ειλικρίνεια τη διαδικασία.

Πώς Παίρνουν Αίμα Από Τα Μωρά Και Τα Παιδιά;

Στα βρέφη, το αίμα αντλείται από τη φτέρνα. Ο επαγγελματίας υγείας καθαρίζει την περιοχή και με μια μικρή βελόνα παίρνει το αίμα. Στα παιδιά, συνήθως αντλείται αίμα από κάποια φλέβα στο χέρι.

Κωνσταντίνος Λουκαρή, MD, PhD, Ειδικευόμενος Αιματολογίας
Ειδικευόμενος Αιματολογίας

Κωνσταντίνος Λουκαρή

Δείτε το αναλυτικό προφίλ και όλα τα άρθρα του ειδικευομένου αιματολογίας, Κωνσταντίνου Λουκαρή MD, PhD.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δραστηριότητες Για Παιδιά
Δραστηριότητες για παιδιά 2 ετών

Δραστηριότητες για Παιδιά 2 Ετών: 19 Απίθανες Εκπαιδευτικές Ασχολίες

Βρείτε 19 φανταστικές ιδέες για ενδιαφέρουσες ασχολίες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά 2 ετών. Περάστε υπέροχα στο σπίτι, αλλά και εκτός σπιτιού με τις προτάσεις μας για παιδιά 1-2 ετών.

Ανάπτυξη Παιδιού
Δυσλεξία: Τι Είναι, Που Οφείλεται, Τεστ, Συμπτώματα Και Χαρακτηριστικά

Δυσλεξία: Τι Είναι, Που Οφείλεται, Τεστ, Συμπτώματα Και Χαρακτηριστικά

Μάθετε τι είναι η δυσλεξία, τα συμπτώματα και τα χαρακτηριστικά της. Ενημερωθείτε για το που οφείλεται η δυσλεξία, καθώς και για σχολεία φιλικά διακείμενα σε αυτή.