ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πότε Βάζουμε Όρια Στα Παιδιά;

Χρειάζεται να έχουμε κατά νου ότι τα πρώτα όρια που μαθαίνει ενα παιδί είναι τα όρια ανάμεσα στο «εγώ» και το «ο άλλος». Είναι μία διάκριση που αρχίζει να γίνεται αντιληπτή στο τέταρτο εξάμηνο της ζωής του βρέφους, καθώς μέχρι τότε αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως συνέχεια της μητέρας του ή όποιου άλλου ενήλικα έχει αναλάβει το ρόλο της.

Πώς Βάζουμε Όρια Στα Παιδιά;

Εστιάζοντας στην επιθυμητή συμπεριφορά, λαμβάνουμε πρωτίστως υπόψη μας τι μπορεί να κατανοήσει λεκτικά ενα παιδί και για πόσο μπορεί να συγκρατεί μια πληροφορία στη μνήμη του, ώστε να γνωρίζουμε πότε και πόσο συχνά χρειάζεται να του θυμίζουμε τι είναι αυτό που θέλουμε να κάνει. 

Είναι Αναγκαίο Ένα Πρόγραμμα Κανόνων Για Παιδιά;

Το πρόγραμμα κανόνων μέσα στην οικογένεια αλλά και σε κάθε άλλο πλαίσιο εντός του οποίου θέλουμε το παιδί μας να μπορεί να λειτουργεί με τρόπο αποτελεσματικό και ωφέλιμο είναι σαφώς αναγκαίο. Εξάλλου με τον ίδιο τρόπο το πρόγραμμα λειτουργεί καθησυχαστικά και για εμάς ως ενήλικες, βοηθώντας μας να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τι να περιμένουμε από την καθημερινότητά μας, ώστε να αξιοποιούμε την ενέργειά μας δημιουργικά και εποικοδομητικά.

Μπορεί Να Ισχύσει Το Ίδιο Πρόγραμμα Κανόνων Για Όλα τα Παιδιά;

«Χρυσοί» κανόνες καθολικά αποτελεσματικοί και αποδεκτοί για κάθε οικογένεια και κάθε πλαίσιο δεν υπάρχουν. Ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες και περιστάσεις, κατά τις οποίες η έγκαιρη θέση κανόνων είναι απαραίτητη.

Ευανθία Κουρτμπουγιάννη, Parent Coach
Parent Coach

Ευανθία Κουρτμπουγιάννη

Δείτε το προφίλ και όλα τα άρθρα της Parent Coach, Ευανθίας Κουρτμπουγιάννη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δραστηριότητες Για Παιδιά
Δραστηριότητες για παιδιά 2 ετών

Δραστηριότητες για Παιδιά 2 Ετών: 19 Απίθανες Εκπαιδευτικές Ασχολίες

Βρείτε 19 φανταστικές ιδέες για ενδιαφέρουσες ασχολίες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά 2 ετών. Περάστε υπέροχα στο σπίτι, αλλά και εκτός σπιτιού με τις προτάσεις μας για παιδιά 1-2 ετών.