ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ποιο είναι το πιο πολυδιαβασμένο παιδικό βιβλίο;

Αν και είναι πολλά στη λίστα, κάποια από τα πιο πολυδιαβασμένα παιδικά βιβλία είναι ο “Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος”, η “Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων” και ο “Μικρός Πρίγκιπας”.

Ποιος είναι ο καλύτερος ξένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων;

Ο Roald Dahl θεωρείται ένας από τους καλύτερους συγγραφείς παιδικών βιβλίων στον οποίο χρωστάμε καταπληκτικούς τίτλους, όπως ο “Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας” και η “Ματίλντα”.

Ποιος είναι ο καλύτερος Έλληνας συγγραφέας παιδικών βιβλίων;

Έχουμε την τύχη να υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι και ταλαντούχοι συγγραφείς λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά στην Ελλάδα. Μερικοί από αυτούς είναι η Πηνελόπη Δέλτα, η Άλκη Ζέη, η Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, ο Ευγένιος Τριβιζάς και ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος.

Από ποια ηλικία πρέπει να διαβάζουμε παραμύθια στα παιδιά;

Δεν υπάρχει ιδανική ηλικία για να ξεκινήσουμε να διαβάζουμε στα παιδιά, αλλά όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο. Τα παιδιά μπορούν να ωφεληθούν από το διάβασμα σε κάθε ηλικία, ακόμα και από τη βρεφική.

Γιούλη Φιλιππίδου, Αρθρογράφος και Ιδρύτρια του Parents Hub
Αρθρογράφος & Ιδρύτρια του Parents Hub

Γιούλη Φιλιππίδου

Δείτε το προφίλ και όλα τα άρθρα της ιδρύτριας του Parents Hub, Γιούλης Φιλιππίδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελεύθερος χρόνος
Παιδικές Κατασκηνώσεις στην Ελλάδα

Παιδικές Κατασκηνώσεις: 11 Κορυφαίες Επιλογές Για Ένα Αξέχαστο Καλοκαίρι

Σε αυτό το άρθρο του Parents Hub δείτε ποιες επιλογές έχετε για παιδικές κατασκηνώσεις στον Δήμο Αθηναίων, την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, της Χαλκιδικής, της Πελοποννήσου, αλλά και το εύρος των τιμών τους.

Ελεύθερος χρόνος
Πάρκα για Παιδιά σε όλη την Ελλάδα

23 Εκπληκτικά Πάρκα Για Παιδιά στην Ελλάδα

Είτε είναι μια καθημερινή μέρα, είτε Σαββατοκύριακο αδράξτε την ευκαιρία και εξερευνήστε κάθε πάρκο της περιοχής σας. Χαρίστε σε όλη την οικογένεια στιγμές παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς με την αναλυτική λιστα με τις προτάσεις μας.