ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ποιο είναι το πιο πολυδιαβασμένο παιδικό βιβλίο;

Αν και είναι πολλά στη λίστα, κάποια από τα πιο πολυδιαβασμένα παιδικά βιβλία είναι ο “Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος”, η “Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων” και ο “Μικρός Πρίγκιπας”.

Ποιος είναι ο καλύτερος ξένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων;

Ο Roald Dahl θεωρείται ένας από τους καλύτερους συγγραφείς παιδικών βιβλίων στον οποίο χρωστάμε καταπληκτικούς τίτλους, όπως ο “Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας” και η “Ματίλντα”.

Ποιος είναι ο καλύτερος Έλληνας συγγραφέας παιδικών βιβλίων;

Έχουμε την τύχη να υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι και ταλαντούχοι συγγραφείς λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά στην Ελλάδα. Μερικοί από αυτούς είναι η Πηνελόπη Δέλτα, η Άλκη Ζέη, η Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, ο Ευγένιος Τριβιζάς και ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος.

Από ποια ηλικία πρέπει να διαβάζουμε παραμύθια στα παιδιά;

Δεν υπάρχει ιδανική ηλικία για να ξεκινήσουμε να διαβάζουμε στα παιδιά, αλλά όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο. Τα παιδιά μπορούν να ωφεληθούν από το διάβασμα σε κάθε ηλικία, ακόμα και από τη βρεφική.

Γιούλη Φιλιππίδου, Αρθρογράφος και Ιδρύτρια του Parents Hub
Αρθρογράφος & Ιδρύτρια του Parents Hub

Γιούλη Φιλιππίδου

Δείτε το προφίλ και όλα τα άρθρα της ιδρύτριας του Parents Hub, Γιούλης Φιλιππίδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα
Το Γονεοτροφείο

Το Γονεοτροφείο – Θεατρική Παράσταση Για Παιδιά

Οι θεατρικές επιχειρήσεις Δημήτρης Φωτόπουλος ΙΚΕ παρουσιάζουν την παράσταση για παιδιά “Το Γονεοτροφείο” του Χρήστου Δασκαλάκη, σε σκηνοθεσία Ευθύμη Χρήστου από τις αρχές Νοέμβρη στο Θέατρο Nous.

Νέα

Όλοι Μαζί Στην Όπερα – Σειρά Δράσεων Του ΚΠΙΣΝ

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, με γνώμονα την καθολική και ισότιμη πρόσβαση όλων των θεατών στις παραστάσεις της, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τον κύκλο δράσεων προσβασιμότητας με τίτλο «Όλοι μαζί στην όπερα».