ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πώς Επωφελούνται Tα Παιδιά Από Τα Ζώα;

Τα παιδιά που με κατοικίδια τείνουν να έχουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση, λιγότερη μοναξιά και βελτιωμένες κοινωνικές δεξιότητες. Ερευνητές συμπεραίνουν πως υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στην ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων και στη συναισθηματική, εκπαιδευτική ή συμπεριφορική ανάπτυξη παιδιών και εφήβων.

Μπορούν Τα Κατοικίδια Να Βοηθήσουν Τα Αγχώδη Παιδιά;

Έρευνες έχουν δείξει ότι το απλό χάιδεμα ενός σκύλου μειώνει την ορμόνη του στρες, την κορτιζόλη. Μελέτες σε παιδιά στο φάσμα του αυτισμού έδειξαν πως εκείνα είχαν λιγότερο άγχος αποχωρισμού μετά την υιοθεσία γατών από καταφύγια.

Μπορούν Να Συνυπάρξουν Γάτες Και Παιδιά;

Σε κοινωνικό και συναισθηματικό επίπεδο, τα οφέλη από τις γάτες είναι εξαιρετικά, όπως και από τα σκυλιά. Τα παιδιά και οι γάτες μπορούν να ζουν αλλά και να παίζουν μαζί. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να σέβονται ο ένας τον άλλον, γι’αυτό και χρειάζονται επίβλεψη όταν τα παιδιά είναι πολύ μικρά.

Μπορεί Ένας Σκύλος Να Βρίσκεται Στον Ίδιο Χώρο Με Ένα Μωρό;

Τα μικρά παιδιά δεν πρέπει ποτέ να αλληλεπιδρούν με έναν σκύλο χωρίς πολύ στενή επίβλεψη ενηλίκου. Για να εντάξετε ομαλά το νέο μέλος, είτε είναι μωρό, είτε σκύλος, πρέπει πρώτα να έχετε τη σύμφωνη γνώμη του θεράποντα ιατρού σας και να το έχετε συζητήσει με έναν εκπαιδευτή σκύλων.

Ναταλία Φιλιππίδου, Βιολόγος, PhD
Βιολόγος, PhD

Ναταλία Φιλιππίδου

Δείτε το προφίλ και όλα τα άρθρα της Βιολόγου, Ναταλίας Φιλιππίδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διακοπές Με Παιδιά
Καρπενήσι Διαμονή Με Παιδιά

Καρπενήσι Διαμονή Με Παιδιά: Οικογενειακά Ξενοδοχεία & Δραστηριότητες Για Παιδιά Στο Καρπενήσι

Βρείτε απίθανα ξενοδοχεία για διαμονή με παιδιά στο Καρπενήσι. Ανακαλύψτε φανταστικά μέρη και δραστηριότητες για παιδιά στο Καρπενήσι.