ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι Είναι Η Διάσταση Κοιλιακών Μυών;

Η διάσταση των ορθών κοιλιακών (diastasis recti) είναι o διαχωρισμός τους κατά μήκος της κοιλιακής χώρας, λόγω υπερβολικής διάτασης και χαλάρωσης της λευκής γραμμής.

Πότε Εμφανίζεται Η Διάσταση Ορθών Κοιλιακών Μυών;

Η διάσταση των ορθών κοιλιακών εμφανίζεται σε σε όλες σχεδόν τις γυναίκες στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και αποτελεί σύνηθες πρόβλημα μετά τον τοκετό.

Ποια Είναι Τα Συμπτώματα Της Διάστασης Κοιλιακών Μυών;

Η διάσταση των ορθών κοιλιακών μυών έχει συσχετιστεί με διάφορα συμπτώματα, όπως: πόνο στη μέση, πόνο στην κοιλιακή και πυελική περιοχή, αστάθεια της λεκάνης, δυσλειτουργίες του πυελικού εδάφους (πρόπτωση πυελικών οργάνων, ακράτεια), εικόνα κοιλιάς εγκύου (ακόμα και για πολλούς μήνες ή χρόνια μετά τον τοκετό), άμεσο και έντονο φούσκωμα μετά το φαγητό, κακή στάση σώματος, κήλη στην κοιλιακή χώρα.

Πώς Συνδέεται Η Διάσταση Κοιλιακών Με Την Εγκυμοσύνη;

Κατά την εγκυμοσύνη, οι ορμονικές αλλαγές, η αύξηση του βάρους, οι μηχανικές πιέσεις που ασκούνται στα κοιλιακά τοιχώματα από το έμβρυο που μεγαλώνει στη μήτρα και η μετατόπιση των κοιλιακών οργάνων οδηγούν σε αλλαγές της ελαστικότητας του συνδετικού ιστού, ο οποίος ούτως η άλλως διατείνεται ώστε να χωρέσει το έμβρυο.

Μαριάνθη Πέππα, Δασκάλα Yoga
Δασκάλα Prenatal & Postnatal Υoga

Μαριάνθη Πέππα

Δείτε το προφίλ και όλα τα άρθρα της δασκάλας Prenatal & Postnatal Υoga, Μαριάνθης Πέππα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ