ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πώς Aντιμετωπίζεται O Eθισμός Στο Διαδίκτυο Για Εφήβους Και Παιδιά;

Η έγκαιρη αναζήτηση βοήθειας και υποστήριξης από ειδικούς αλλά και από το ευρύτερο έμπιστο περιβάλλον της οικογένειας παίζει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση του εθισμού.

Γιατί Εθίζονται Οι Έφηβοι Στο Διαδίκτυο;

Τα αίτια του εθισμού στο διαδίκτυο μπορεί να είναι πολλά. Μία πρώτη εξήγηση του φαινομένου αυτού μπορεί να δοθεί στη βάση της ανάγκης που ικανοποιεί η εμμονική παραμονή ενός παιδιού ή εφήβου στο διαδίκτυο.

Τι Είναι Ο Εθισμός Στο Διαδίκτυο;

Όταν μιλάμε για εξάρτηση ή εθισμό στο διαδίκτυο παρατηρούμε συγκεκριμένες συμπεριφορές για τουλάχιστον 3 μήνες και με ελάχιστο χρόνο μη απαραίτητης ενασχόλησης με το διαδίκτυο 6 ώρες την ημέρα: έγνοια για το διαδίκτυο, απόσυρση, ανοχή στη χρήση του διαδικτύου, επίμονη επιθυμία, κ.ά.

Ποια Είναι Τα Μέτρα Πρόληψης Του Εθισμού Στο Διαδίκτυο;

Η πρόληψη ξεκινάει από τη βρεφική ηλικία. Μεγαλώνοντας, χρειάζεται προσοχή στα μηνύματα που λαμβάνει από τη συμπεριφορά και τις επιλογές μας το παιδί για τη χρήση οθονών και διαδικτύου.

Ευανθία Κουρτμπουγιάννη, Parent Coach
Parent Coach

Ευανθία Κουρτμπουγιάννη

Δείτε το προφίλ και όλα τα άρθρα της Parent Coach, Ευανθίας Κουρτμπουγιάννη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διακοπές Με Παιδιά
All-Inclusive Οικογενειακά Ξενοδοχεία Για Παιδιά

Απίθανα All Inclusive Οικογενειακά Ξενοδοχεία Για Παιδιά Με Πλήρη Διατροφή [Προσφορές 2024]

Βρείτε αποκλειστικές προσφορές σε all-inclusive ξενοδοχεία για παιδιά. Ανακαλύψτε ξενοδοχεία με δραστηριότητες για παιδιά, παραθαλάσσια και με νεροτσουλήθρες.