ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι Είναι Το Messy Play;

Το messy play είναι ένα είδος παιχνιδιού ανοιχτού τύπου κατά το οποίο τα παιδιά έχουν τον κύριο λόγο. Παίρνουν πρωτοβουλίες ώστε να εξερευνήσουν και να μάθουν χρησιμοποιώντας τα χέρια ή και το σώμα τους.

Ποιες Είναι Μερικές Ιδέες Για Messy Play;

Μερικές ιδέες για messy play είναι η μαγειρική, το παιχνίδι με νερό ή και άμμο, η πλαστελίνη, η ζωγραφική, η κηπουρική, τα sensory bottles, το sensory bin, οι δραστηριότητες με αλεύρι ή πάγο και οι ασκήσεις ισορροπίας.

Τι Υλικά Χρησιμοποιούμε Για Messy Play Στο Σπίτι;

Υπάρχουν πολλά υλικά με τα οποία μπορούμε να φτιάξουμε δραστηριότητες messy play στο σπίτι ή στον κήπο. Τα πιο συνηθισμένα υλικά για messy play στο σπίτι είναι το αλεύρι, το λάδι και το νερό.

Άλλο Messy Play Και Άλλο Sensory Play;

Οι όροι messy play και sensory play είναι σχεδόν ταυτόσημοι και χρησιμοποιούνται με ισοδύναμο τρόπο. Και τα δύο αποτελούν είδη παιχνιδιού όπου εμπλέκονται μία ή περισσότερες αισθήσεις.

Πότε Μπορεί Να Αρχίσει Ενα Παιδί Το Messy Play;

Το messy play / sensory play μπορεί να ξεκινήσει από πολύ νωρίς, ακόμα και από 6 μηνών γιατί τότε περίπου παρατηρούμε ότι τα βρέφη ενδιαφέρονται να αγγίξουν ή να πιάσουν διάφορα πράγματα γύρω τους.

Γιούλη Φιλιππίδου, Αρθρογράφος και Ιδρύτρια του Parents Hub
Founder, Editor In Chief & Παιδαγωγός, ΜΑ

Γιούλη Φιλιππίδου

Δείτε το προφίλ και όλα τα άρθρα της ιδρύτριας του Parents Hub, Γιούλης Φιλιππίδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψυχολογία
Άγχος Αποχωρισμού

Άγχος Αποχωρισμού: Αιτίες Και Αντιμετώπιση Ανά Ηλικία

Διαβάστε σχετικά με το άγχος αποχωρισμού, τις αιτίες και την αντιμετώπιση στην βρεφική και παιδική ηλικία. Μάθετε αν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στο άγχος αποχωρισμού και τον θηλασμό ή τον ύπνο.