ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι Είναι Η Παράλληλη Στήριξη;

Η παράλληλη στήριξη είναι υπεύθυνη για τη καθοδήγηση και την υποστήριξη, ώστε ο μαθητής να ενταχθεί ομαλά στο κοινωνικό και σχολικό πλαίσιο. Ο όρος παράλληλη στήριξη είναι κυριολεκτικός, καθώς ξεκινά ένα καινούριο εκπαιδευτικό ταξίδι με δύο και παραπάνω άτομα.

Πότε Ένα Παιδί Δικαιούται Παράλληλη Στήριξη;

Μπορεί να συντρέχουν πολλοί λόγοι για να αναζητήσουν οι γονείς ενός μαθητή παράλληλη στήριξη. Μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία ενδεχομένως να χρειαστούν επιπλέον βοήθεια στο σχολικό πλαίσιο.

Τι Προβλέπει Η Νομοθεσία Για Την Παράλληλη Στήριξη;

Το υπουργείο παιδείας χρειάζεται γνωμάτευση και έγκριση για παράλληλη στήριξη από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. (Κέντρο Διάγνωσης Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης), Ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή δημόσιο νοσοκομείο. Αν εγκριθεί σε κάποιο χρονικό διάστημα της σχολικής χρονιάς θα προσληφθεί μια δημόσια παράλληλη στήριξη.

Τι Κάνει Ο/Η Ειδικός Παιδαγωγός Στην Παράλληλη Στήριξη;

Ο ειδικός παιδαγωγός καλείται να προσαρμοστεί, να καταγράψει και να αποκωδικοποιήσει το περιβάλλον του μαθητή του. Απώτερος στόχος της παράλληλης στήριξης είναι η ένταξη στο σχολείο, αλλά και η αυτονομία του μαθητή (όσο το δυνατόν).

Σταυρούλα Βεργοπούλου - Eιδική Παιδαγωγός & Παιδοψυχολόγος
Eιδική Παιδαγωγός & Παιδοψυχολόγος

Σταυρούλα Βεργοπούλου

Δείτε το προφίλ και όλα τα άρθρα της ειδικής παιδαγωγού & παιδοψυχολόγου, Σταυρούλας Βεργοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ