ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ποια Είναι τα Συμπτώματα Της Μηνιγγίτιδας;

Τα συμπτώματα της μηνιγγίτιδας είναι συνήθως: πυρετός, καταβολή, μειωμένη όρεξη, πονοκέφαλος, δύσκαμπτος λαιμός, φωτοφοβία και εξάνθημα (το τελευταίο δεν παρουσιάζεται πάντα).

Πόσο Επικίνδυνη Είναι Η Μηνιγγίτιδα Β;

Η μηνιγγίτιδα που προκαλείται από τα βακτήρια του ορότυπου Β μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας αλλά συναντάται συχνότερα σε βρέφη και παιδιά μικρής ηλικίας. Περίπου 1 στα 20 παιδιά χάνει τη ζωή του έπειτα από νόσηση με μηνιγγίτιδα Β.

Υπάρχει Εμβόλιο Για Τη Μηνιγγίτιδα Β;

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες νόσους, η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισής τους. Το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας Β (οροτύπου Β) μπορεί να χορηγηθεί από την ηλικία των 2 μηνών ώστε να προστατεύονται αποτελεσματικά τα παιδιά από την ασθένεια.

Πόσοι Τύποι Μηνιγγίτιδας Υπάρχουν;

Οι τύποι της μηνιγγίτιδας είναι πέντε: βακτηριακή, ιογενής, παρασιτική, μυκητιακή και μη λοιμώδης. Ανάλογα με τον τύπο της μηνιγγίτιδας ο γιατρός σας θα επιλέξει την κατάλληλη θεραπεία και υποστήριξη.

Αντωνία Μουτάφη - Παιδιάτρος
Παιδίατρος

Δρ. Αντωνία Μουτάφη, MD, MSc, PhD

Δείτε το αναλυτικό προφίλ και όλα τα άρθρα της παιδιάτρου, Δρ. Αντωνίας Μουτάφη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δραστηριότητες Για Παιδιά
Δραστηριότητες για παιδιά 2 ετών

Δραστηριότητες για Παιδιά 2 Ετών: 19 Απίθανες Εκπαιδευτικές Ασχολίες

Βρείτε 19 φανταστικές ιδέες για ενδιαφέρουσες ασχολίες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά 2 ετών. Περάστε υπέροχα στο σπίτι, αλλά και εκτός σπιτιού με τις προτάσεις μας για παιδιά 1-2 ετών.