ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ποια Είναι τα Συμπτώματα Της Μηνιγγίτιδας;

Τα συμπτώματα της μηνιγγίτιδας είναι συνήθως: πυρετός, καταβολή, μειωμένη όρεξη, πονοκέφαλος, δύσκαμπτος λαιμός, φωτοφοβία και εξάνθημα (το τελευταίο δεν παρουσιάζεται πάντα).

Πόσο Επικίνδυνη Είναι Η Μηνιγγίτιδα Β;

Η μηνιγγίτιδα που προκαλείται από τα βακτήρια του ορότυπου Β μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας αλλά συναντάται συχνότερα σε βρέφη και παιδιά μικρής ηλικίας. Περίπου 1 στα 20 παιδιά χάνει τη ζωή του έπειτα από νόσηση με μηνιγγίτιδα Β.

Υπάρχει Εμβόλιο Για Τη Μηνιγγίτιδα Β;

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες νόσους, η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισής τους. Το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας Β (οροτύπου Β) μπορεί να χορηγηθεί από την ηλικία των 2 μηνών ώστε να προστατεύονται αποτελεσματικά τα παιδιά από την ασθένεια.

Πόσοι Τύποι Μηνιγγίτιδας Υπάρχουν;

Οι τύποι της μηνιγγίτιδας είναι πέντε: βακτηριακή, ιογενής, παρασιτική, μυκητιακή και μη λοιμώδης. Ανάλογα με τον τύπο της μηνιγγίτιδας ο γιατρός σας θα επιλέξει την κατάλληλη θεραπεία και υποστήριξη.

Αντωνία Μουτάφη - Παιδιάτρος
Παιδίατρος

Δρ. Αντωνία Μουτάφη, MD, MSc, PhD

Δείτε το αναλυτικό προφίλ και όλα τα άρθρα της παιδιάτρου, Δρ. Αντωνίας Μουτάφη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανάπτυξη Παιδιού
Δυσλεξία: Τι Είναι, Που Οφείλεται, Τεστ, Συμπτώματα Και Χαρακτηριστικά

Δυσλεξία: Τι Είναι, Που Οφείλεται, Τεστ, Συμπτώματα Και Χαρακτηριστικά

Μάθετε τι είναι η δυσλεξία, τα συμπτώματα και τα χαρακτηριστικά της. Ενημερωθείτε για το που οφείλεται η δυσλεξία, καθώς και για σχολεία φιλικά διακείμενα σε αυτή.

Υγεία
Εξετάσεις Αίματος Στα Παιδιά: Ποιες Είναι Οι Φυσιολογικές Τιμές

Εξετάσεις Αίματος Στα Παιδιά: Ποιες Είναι Οι Φυσιολογικές Τιμές

Μάθετε τις φυσιολογικές τιμές των εξετάσεων αίματος στα παιδιά από τον επιστημονικό μας συνεργάτη. Βρείτε απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις γονέων σχετικά με τιμές στα ουδετερόφιλα, τα ηωσινόφιλα, τα μεγάλα μονοπύρηνα και τα λευκά αιμοσφαίρια.