ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι ικανότητες αρχίζει να αποκτά ένα παιδί 2 ετών;

Ανάμεσα στα πολλά αναπτυξιακά στάδια που κατακτά ένα παιδί 2 ετών είναι και το συμβολικό παιχνίδι, η κατονομασία αντικειμένων, η ταξινόμηση χρωμάτων και σχημάτων, και η μίμηση ανθρώπων, ζώων, και αντικειμένων.

Γιατί τα παιδιά 2 ετών συνήθως παίζουν μόνα τους;

Συχνά τα παιδιά 2 ετών προτιμούν δραστηριότητες όπου παίζουν μόνα τους, ακόμα κι αν υπάρχουν άλλα παιδιά στο χώρο. Είναι απολύτως φυσιολογικό σε αυτή την ηλικία, καθώς μέχρι τα τριάμισι περίπου τα παιδιά επιδίδονται στο παράλληλο παιχνίδι.

Γιατί το φανταστικό παιχνίδι είναι ωφέλιμη ασχολία για παιδιά 2 ετών;

Στην ηλικία των δύο ετών περίπου τα παιδιά αναπτύσσουν τη φαντασία τους και καλλιεργούν δεξιότητες όπως η μίμηση άλλων ανθρώπων. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους και τον εαυτό τους.

Είναι πολύ νωρίς να εισάγουμε μαθηματικές έννοιες στα παιδιά 2 ετών;

Δεν είναι νωρίς, αρκεί αυτό να γίνεται μέσα από το παιχνίδι. Οι γονείς μπορούν να εξηγούν στα παιδιά πώς μετράμε κάτι που τα ενδιαφέρει, να εξηγούν έννοιες που έχουν να κάνουν με τον χώρο και το χρόνο μέσα από καθημερινές δραστηριότητες, όπως η μαγειρική.

Γιούλη Φιλιππίδου, Αρθρογράφος και Ιδρύτρια του Parents Hub
Αρθρογράφος & Ιδρύτρια του Parents Hub

Γιούλη Φιλιππίδου

Δείτε το προφίλ και όλα τα άρθρα της ιδρύτριας του Parents Hub, Γιούλης Φιλιππίδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανάπτυξη Παιδιού
Δυσλεξία: Τι Είναι, Που Οφείλεται, Τεστ, Συμπτώματα Και Χαρακτηριστικά

Δυσλεξία: Τι Είναι, Που Οφείλεται, Τεστ, Συμπτώματα Και Χαρακτηριστικά

Μάθετε τι είναι η δυσλεξία, τα συμπτώματα και τα χαρακτηριστικά της. Ενημερωθείτε για το που οφείλεται η δυσλεξία, καθώς και για σχολεία φιλικά διακείμενα σε αυτή.