ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι ικανότητες αρχίζει να αποκτά ένα παιδί 2 ετών;

Ανάμεσα στα πολλά αναπτυξιακά στάδια που κατακτά ένα παιδί 2 ετών είναι και το συμβολικό παιχνίδι, η κατονομασία αντικειμένων, η ταξινόμηση χρωμάτων και σχημάτων, και η μίμηση ανθρώπων, ζώων, και αντικειμένων.

Γιατί τα παιδιά 2 ετών συνήθως παίζουν μόνα τους;

Συχνά τα παιδιά 2 ετών προτιμούν δραστηριότητες όπου παίζουν μόνα τους, ακόμα κι αν υπάρχουν άλλα παιδιά στο χώρο. Είναι απολύτως φυσιολογικό σε αυτή την ηλικία, καθώς μέχρι τα τριάμισι περίπου τα παιδιά επιδίδονται στο παράλληλο παιχνίδι.

Γιατί το φανταστικό παιχνίδι είναι ωφέλιμη ασχολία για παιδιά 2 ετών;

Στην ηλικία των δύο ετών περίπου τα παιδιά αναπτύσσουν τη φαντασία τους και καλλιεργούν δεξιότητες όπως η μίμηση άλλων ανθρώπων. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους και τον εαυτό τους.

Είναι πολύ νωρίς να εισάγουμε μαθηματικές έννοιες στα παιδιά 2 ετών;

Δεν είναι νωρίς, αρκεί αυτό να γίνεται μέσα από το παιχνίδι. Οι γονείς μπορούν να εξηγούν στα παιδιά πώς μετράμε κάτι που τα ενδιαφέρει, να εξηγούν έννοιες που έχουν να κάνουν με τον χώρο και το χρόνο μέσα από καθημερινές δραστηριότητες, όπως η μαγειρική.

Γιούλη Φιλιππίδου, Αρθρογράφος και Ιδρύτρια του Parents Hub
Founder, Editor In Chief & Παιδαγωγός, ΜΑ

Γιούλη Φιλιππίδου

Δείτε το προφίλ και όλα τα άρθρα της ιδρύτριας του Parents Hub, Γιούλης Φιλιππίδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υγεία
Εξετάσεις Αίματος Στα Παιδιά: Ποιες Είναι Οι Φυσιολογικές Τιμές

Εξετάσεις Αίματος Στα Παιδιά: Ποιες Είναι Οι Φυσιολογικές Τιμές

Μάθετε τις φυσιολογικές τιμές των εξετάσεων αίματος στα παιδιά από τον επιστημονικό μας συνεργάτη. Βρείτε απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις γονέων σχετικά με τιμές στα ουδετερόφιλα, τα ηωσινόφιλα, τα μεγάλα μονοπύρηνα και τα λευκά αιμοσφαίρια.