ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι Είναι Ο Ιός Κοξάκι;

Το κοξάκι είναι ένας ιός που μολύνει πιο συχνα παιδιά κάτω των 10 ετών, ενώ σπανιότερα μπορεί να εμφανιστεί και σε νεαρούς ενήλικες. Πιο ευαίσθητα στον ιό είναι τα βρέφη και τα μικρά παιδιά.

Τι Συμπτώματα Έχουν Τα Παιδιά Με Κοξάκι;

Δεν έχουν όλα τα παιδιά τα ίδια συμπτώματα. Τα μισά περίπου δεν παρουσιάζουν καθόλου συμπτώματα. Τα συμπτώματα του κοξάκι είναι πυρετός, εξανθήματα, πονόλαιμος, πόνος στις αρθρώσεις και πονοκέφαλος.

Για Πόσες Μέρες Κολλάει Το Κοξάκι;

Ο χρόνος μετάδοσης κοξάκι είναι λίγεςμέρες. Όταν λοιπόν εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα και για μία εβδομάδα περίπου ή μέχρι να εξαφανιστούν τα εξανθήματα, οι ασθενείς μπορούν να μεταδώσουν τον ιό.

Ξανακολλάει Το Κοξάκι;

Το κοξάκι ξανακολλάει επειδή προκαλείται από διαφορετικά στελέχη ιών. Η υψηλή μεταδοτικότητα του ιού καθιστά τις πιθανότητες εκ νέου νόσησης μεγάλες, ειδικά σε περιπτώσεις που ένα παιδί εκτίθεται σε περιβάλλοντα με μεγάλες ομάδες παιδιών.

Κρυσταλλία Βαλσαμίδη - Παιδίατρος
Παιδίατρος - Επιμελήτρια Α' Στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών

Κρυσταλλία Βαλσαμίδη

Δείτε το προφίλ και όλα τα άρθρα της Παιδιάτρου, Κρυσταλλίας Βαλσαμίδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δραστηριότητες Για Παιδιά
Δραστηριότητες για παιδιά 2 ετών

Δραστηριότητες για Παιδιά 2 Ετών: 19 Απίθανες Εκπαιδευτικές Ασχολίες

Βρείτε 19 φανταστικές ιδέες για ενδιαφέρουσες ασχολίες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά 2 ετών. Περάστε υπέροχα στο σπίτι, αλλά και εκτός σπιτιού με τις προτάσεις μας για παιδιά 1-2 ετών.

Υγεία
Εξετάσεις Αίματος Στα Παιδιά: Ποιες Είναι Οι Φυσιολογικές Τιμές

Εξετάσεις Αίματος Στα Παιδιά: Ποιες Είναι Οι Φυσιολογικές Τιμές

Μάθετε τις φυσιολογικές τιμές των εξετάσεων αίματος στα παιδιά από τον επιστημονικό μας συνεργάτη. Βρείτε απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις γονέων σχετικά με τιμές στα ουδετερόφιλα, τα ηωσινόφιλα, τα μεγάλα μονοπύρηνα και τα λευκά αιμοσφαίρια.