ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι Είναι Ο Ιός Κοξάκι;

Το κοξάκι είναι ένας ιός που μολύνει πιο συχνα παιδιά κάτω των 10 ετών, ενώ σπανιότερα μπορεί να εμφανιστεί και σε νεαρούς ενήλικες. Πιο ευαίσθητα στον ιό είναι τα βρέφη και τα μικρά παιδιά.

Τι Συμπτώματα Έχουν Τα Παιδιά Με Κοξάκι;

Δεν έχουν όλα τα παιδιά τα ίδια συμπτώματα. Τα μισά περίπου δεν παρουσιάζουν καθόλου συμπτώματα. Τα συμπτώματα του κοξάκι είναι πυρετός, εξανθήματα, πονόλαιμος, πόνος στις αρθρώσεις και πονοκέφαλος.

Για Πόσες Μέρες Κολλάει Το Κοξάκι;

Ο χρόνος μετάδοσης κοξάκι είναι λίγεςμέρες. Όταν λοιπόν εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα και για μία εβδομάδα περίπου ή μέχρι να εξαφανιστούν τα εξανθήματα, οι ασθενείς μπορούν να μεταδώσουν τον ιό.

Ξανακολλάει Το Κοξάκι;

Το κοξάκι ξανακολλάει επειδή προκαλείται από διαφορετικά στελέχη ιών. Η υψηλή μεταδοτικότητα του ιού καθιστά τις πιθανότητες εκ νέου νόσησης μεγάλες, ειδικά σε περιπτώσεις που ένα παιδί εκτίθεται σε περιβάλλοντα με μεγάλες ομάδες παιδιών.

Κρυσταλλία Βαλσαμίδη - Παιδίατρος
Παιδίατρος - Επιμελήτρια Α' Στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών

Κρυσταλλία Βαλσαμίδη

Δείτε το προφίλ και όλα τα άρθρα της Παιδιάτρου, Κρυσταλλίας Βαλσαμίδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψυχολογία
Άγχος Αποχωρισμού

Άγχος Αποχωρισμού: Αιτίες Και Αντιμετώπιση Ανά Ηλικία

Διαβάστε σχετικά με το άγχος αποχωρισμού, τις αιτίες και την αντιμετώπιση στην βρεφική και παιδική ηλικία. Μάθετε αν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στο άγχος αποχωρισμού και τον θηλασμό ή τον ύπνο.