ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πότε Ξεκινάει Το Άγχος Αποχωρισμού;

Συνήθως το άγχος αποχωρισμού εκδηλώνεται γύρω στους 9 μήνες, αν και, πιο σπάνια, σε κάποια μωρά, μπορεί να εμφανιστεί μέχρι και από 6 μηνών.

Υπάρχει Συσχέτιση Ανάμεσα Στο Άγχος Αποχωρισμού Και Το Θηλασμό;

Ο θηλασμός δεν φαίνεται να σχετίζεται με το άγχος αποχωρισμού. Ο αποθηλασμός από την άλλη όμως έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει άγχος αποχωρισμού. Επομένως, είναι πιθανό να κλιμακώσει το άγχος αποχωρισμού, αν συμπέσει με περίοδο που το παιδί το εκδηλώνει έντονα.

Συνδέονται Άγχος Αποχωρισμού Και Ύπνος;

Οποιεσδήποτε μεγάλες αλλαγές στη ζωή ενός παιδιού έχουν τη δυνατότητα να επαναφέρουν στην επιφάνεια και να αναζωπυρώσουν το άγχος αποχωρισμού. Η αλλαγή συνθηκών ύπνου είναι μία από αυτές τις μεγάλες αλλαγές για τα περισσότερα παιδιά.

Υπάρχει Παθολογικό Άγχος Αποχωρισμού;

Το άγχος αποχωρισμού δε θεωρείται παθολογικό από τους ειδικούς θετικής ψυχολογίας. Θεωρείται ένα φυσιολογικό στάδιο ανάπτυξης της βρεφικής ηλικίας και μία φυσιολογική αντίδραση σε ερεθίσματα που προκαλούν αίσθηση κινδύνου σε κάθε ηλικία.

Ευριδίκη Ζαφειρίου, Παιδοψυχολόγος - Εκπαιδευτική Ψυχολόγος
Εκπαιδευτική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος

Δρ. Ευρυδίκη Ζαφειρίου

Δείτε το προφίλ και όλα τα άρθρα της Εκπαιδευτικής Ψυχολόγου - Παιδοψυχολόγου, Ευρυδίκης Ζαφειρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υγεία
Εξετάσεις Αίματος Στα Παιδιά: Ποιες Είναι Οι Φυσιολογικές Τιμές

Εξετάσεις Αίματος Στα Παιδιά: Ποιες Είναι Οι Φυσιολογικές Τιμές

Μάθετε τις φυσιολογικές τιμές των εξετάσεων αίματος στα παιδιά από τον επιστημονικό μας συνεργάτη. Βρείτε απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις γονέων σχετικά με τιμές στα ουδετερόφιλα, τα ηωσινόφιλα, τα μεγάλα μονοπύρηνα και τα λευκά αιμοσφαίρια.