ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ποια είναι τα ωραιότερα νανουρίσματα;

Υπάρχουν πολλά όμορφα νανουρίσματα, τόσο παραδοσιακά, όσο και πιο σύγχρονα, αλλά και παλιά που έχουν διασκευαστεί από αξιόλογους καλλιτέχνες. Επίσης υπάρχουν όμορφα ξένα νανουρίσματα, στην αγγλική γλώσσα, και από όλο τον κόσμο.

Άλλο νανουρίσματα και άλλο τραγούδια για παιδιά;

Το νανούρισμα είναι ένα πολύ συγκεκριμένο είδος τραγουδιού και έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Κάποια από αυτά είναι η απλή μελωδία, τα επαναλαμβανόμενα μουσικά μοτίβα, και ο ήρεμος τόνος φωνής κατά την εκτέλεση.

Ποια είναι τα οφέλη των νανουρισμάτων;

Οι ειδικοί έχουν παρουσιάσει πληθώρα από οφέλη των νανουρισμάτων, τόσο για το παιδί όσο και για τη μητέρα, αρκεί να τα τραγουδάει εκείνη. Με το νανούρισμα κοιμάται πιο εύκολα το μωρό, ενθαρρύνεται η γλωσσική του ανάπτυξη και ισχυροποιείται ο δεσμός ανάμεσα στη μητέρα και το παιδί.

Υπάρχουν νανουρίσματα στο YouTube;

Μπορεί κανείς να βρει πολλά έτοιμα ηχογραφημένα νανουρίσματα στο YouTube ελληνόφωνα και αγγλόφωνα. Έχουμε συλλέξει τα καλύτερα ελληνόφωνα σε αυτό το άρθρο.

Γιούλη Φιλιππίδου, Αρθρογράφος και Ιδρύτρια του Parents Hub
Founder, Editor In Chief & Παιδαγωγός, ΜΑ

Γιούλη Φιλιππίδου

Δείτε το προφίλ και όλα τα άρθρα της ιδρύτριας του Parents Hub, Γιούλης Φιλιππίδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δραστηριότητες Για Βρέφη

Δραστηριότητες Για Βρέφη 18 Μηνών: 12 Απίθανες Ασχολίες Για Δημιουργική Απασχόληση

Bρείτε πρωτότυπες ιδέες για δραστηριότητες για βρέφη 18 μηνών για όλους εσάς που λατρεύετε να περνάτε χρόνο με τα παιδιά σας και θέλετε να ανανεώσετε τη γκάμα των παιχνιδιών σας.