ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πότε Mιλάνε Tα Παιδιά;

Τα παιδιά δεν μιλάνε όλα στην ίδια ηλικία, ούτε “καθαρίζει” η ομιλία τους σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Χρειάζεται όμως να παρατηρήσουμε κατακτήσεις σχετικά με τον λόγο και την ομιλία που διαφέρουν για κάθε ηλικία.

Σε Ποια Ηλικία Μιλάνε Τα Αγόρια;

Τα αγόρια μιλάνε περίπου στην ίδια ηλικία με τα κορίτσια - ίσως 1-2 μήνες πιο μετά αλλά χρειάζονται επιπλέον μελέτες πάνω στο θέμα. Για κορίτσια και αγόρια ακολουθούμε τους ίδιους κανόνες αν παρατηρήσουμε καθυστέρηση ομιλίας.

Μέχρι Πότε Πρέπει Να Μιλήσει Ένα Παιδί;

Δεν υπάρχει ένα όριο ηλικίας σχετικά με το πότε πρέπει να μιλήσει ένα παιδί, αλλά η ανάπτυξη δεξιοτήτων λόγου και ομιλίας πρέπει να αυξάνονται σταδιακά όσο περνούν οι μήνες.

Πότε Αρχίζουν Να Μιλάνε Τα Μωρά;

Μέχρι τους 12 μήνες τα βρέφη μπορεί να μην μιλήσουν καθόλου. Ένα παιδί μπορεί να πει την πρώτη του λέξη από 9 μέχρι 14 μηνών.

Μαρία Λεγάκη Λογοθεραπεύτρια
Λογοθεραπεύτρια - Ειδική Παιδαγωγός

Μαρία Λεγάκη

Δείτε το αναλυτικό προφίλ και όλα τα άρθρα της λογοθεραπεύτριας Μαρίας Λεγάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανάπτυξη Παιδιού
Δυσλεξία: Τι Είναι, Που Οφείλεται, Τεστ, Συμπτώματα Και Χαρακτηριστικά

Δυσλεξία: Τι Είναι, Που Οφείλεται, Τεστ, Συμπτώματα Και Χαρακτηριστικά

Μάθετε τι είναι η δυσλεξία, τα συμπτώματα και τα χαρακτηριστικά της. Ενημερωθείτε για το που οφείλεται η δυσλεξία, καθώς και για σχολεία φιλικά διακείμενα σε αυτή.

Ψυχολογία
Άγχος Αποχωρισμού

Άγχος Αποχωρισμού: Αιτίες Και Αντιμετώπιση Ανά Ηλικία

Διαβάστε σχετικά με το άγχος αποχωρισμού, τις αιτίες και την αντιμετώπιση στην βρεφική και παιδική ηλικία. Μάθετε αν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στο άγχος αποχωρισμού και τον θηλασμό ή τον ύπνο.