ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πότε Mιλάνε Tα Παιδιά;

Τα παιδιά δεν μιλάνε όλα στην ίδια ηλικία, ούτε “καθαρίζει” η ομιλία τους σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Χρειάζεται όμως να παρατηρήσουμε κατακτήσεις σχετικά με τον λόγο και την ομιλία που διαφέρουν για κάθε ηλικία.

Σε Ποια Ηλικία Μιλάνε Τα Αγόρια;

Τα αγόρια μιλάνε περίπου στην ίδια ηλικία με τα κορίτσια - ίσως 1-2 μήνες πιο μετά αλλά χρειάζονται επιπλέον μελέτες πάνω στο θέμα. Για κορίτσια και αγόρια ακολουθούμε τους ίδιους κανόνες αν παρατηρήσουμε καθυστέρηση ομιλίας.

Μέχρι Πότε Πρέπει Να Μιλήσει Ένα Παιδί;

Δεν υπάρχει ένα όριο ηλικίας σχετικά με το πότε πρέπει να μιλήσει ένα παιδί, αλλά η ανάπτυξη δεξιοτήτων λόγου και ομιλίας πρέπει να αυξάνονται σταδιακά όσο περνούν οι μήνες.

Πότε Αρχίζουν Να Μιλάνε Τα Μωρά;

Μέχρι τους 12 μήνες τα βρέφη μπορεί να μην μιλήσουν καθόλου. Ένα παιδί μπορεί να πει την πρώτη του λέξη από 9 μέχρι 14 μηνών.

Μαρία Λεγάκη Λογοθεραπεύτρια
Λογοθεραπεύτρια - Ειδική Παιδαγωγός

Μαρία Λεγάκη

Δείτε το αναλυτικό προφίλ και όλα τα άρθρα της λογοθεραπεύτριας Μαρίας Λεγάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανάπτυξη Παιδιού
Δυσλεξία: Τι Είναι, Που Οφείλεται, Τεστ, Συμπτώματα Και Χαρακτηριστικά

Δυσλεξία: Τι Είναι, Που Οφείλεται, Τεστ, Συμπτώματα Και Χαρακτηριστικά

Μάθετε τι είναι η δυσλεξία, τα συμπτώματα και τα χαρακτηριστικά της. Ενημερωθείτε για το που οφείλεται η δυσλεξία, καθώς και για σχολεία φιλικά διακείμενα σε αυτή.

Υγεία
Εξετάσεις Αίματος Στα Παιδιά: Ποιες Είναι Οι Φυσιολογικές Τιμές

Εξετάσεις Αίματος Στα Παιδιά: Ποιες Είναι Οι Φυσιολογικές Τιμές

Μάθετε τις φυσιολογικές τιμές των εξετάσεων αίματος στα παιδιά από τον επιστημονικό μας συνεργάτη. Βρείτε απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις γονέων σχετικά με τιμές στα ουδετερόφιλα, τα ηωσινόφιλα, τα μεγάλα μονοπύρηνα και τα λευκά αιμοσφαίρια.