ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι Είναι Και Ποιος Είναι Ο Ορισμός Της Δυσαριθμησίας;

H δυσαριθμησία (στα αγγλικά dyscalculia) είναι μια διαταραχή μάθησης που επηρεάζει τη φυσιολογική ανάπτυξη των αριθμητικών δεξιοτήτων. Μπορεί να επηρεάσει διάφορες πτυχές στην πρόσληψη της μαθηματικής γνώσης και αντίληψης.

Ποια Είναι Τα Χαρακτηριστικά Της Δυσαριθμησίας;

Η δυσαριθμησία εκδηλώνεται με ποικίλα σημάδια και συμπτώματα, τα οποία μπορεί να παρατηρηθούν σε διάφορες ηλικίες. Το πρώιμο σημάδι της δυσαριθμησίας είναι συνήθως η δυσκολία στην υπολογιστική ικανότητα.

Τι Αξιολογείται Ψυχομετρικά Στη Δυσαριθμησία;

Τα ψυχομετρικά τεστ μας βοηθούν στην αξιολόγηση της φύσης της δυσκολίας που αντιμετωπίζει ο μαθητής. Τα αποτελέσματα των ψυχομετρικών τεστ μπορούν επίσης να παρέχουν περισσότερες πληροφορίες για το μαθησιακό προφίλ του παιδιού με δυσαριθμησία.

Πώς Γίνεται Η Παρέμβαση Στη Δυσαριθμησία;

Οι τρόποι αντιμετώπισης της δυσαριθμησίας είναι πολλοί. Ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυσκολίες του κάθε ατόμου υπάρχουν και οι σχετικές μέθοδοι και προσεγγίσεις. Ορισμένες από αυτές περιλαμβάνουν συνεδρίες μαθησιακής υποστήριξης, τεχνολογικές εφαρμογές, ψυχοπαιδαγωγική υποστήριξη, εκπαιδευτική υποστήριξη.

Εκπαιδευτικός & Ειδική Παιδαγωγός

Ευδοκία Στεργιούδη

Δείτε το προφίλ και όλα τα άρθρα της εκπαιδευτικού & ειδικής παιδαγωγού, Ευδοκίας Στεργιούδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δραστηριότητες Για Παιδιά
Δραστηριότητες για παιδιά 2 ετών

Δραστηριότητες για Παιδιά 2 Ετών: 19 Απίθανες Εκπαιδευτικές Ασχολίες

Βρείτε 19 φανταστικές ιδέες για ενδιαφέρουσες ασχολίες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά 2 ετών. Περάστε υπέροχα στο σπίτι, αλλά και εκτός σπιτιού με τις προτάσεις μας για παιδιά 1-2 ετών.