ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι Περιέχει Η Διατροφική Πυραμίδα Για Παιδιά;

Οι τελευταίες Εθνικές διατροφικές οδηγίες εστιάζουν στη σημασία της ενθάρρυνσης υγιεινών διατροφικών προτύπων σε κάθε στάδιο της ζωής των παιδιών μας, από τη γέννηση τους έως και την ενήλικη ζωή τους. Κάτι τέτοιο γίνεται λαμβάνοντας υπόψη ένα υγιεινό διατροφικό πρότυπο όπως είναι αυτό της Μεσογειακής διατροφής.

Διαφέρει Η Διατροφική Πυραμίδα Ανά Ηλικία;

Ένα σημαντικό κανόνα που πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι οι διατροφικές συστάσεις διαμορφώνονται ανάλογα με την ηλικία και το στάδιο ανάπτυξης, προσδιορίζοντας συγκεκριμένες ανάγκες σε κάθε στάδιο.

Τι Περιλαμβάνει Η Μεσογειακή Πυραμίδα Διατροφής Για Τα Παιδιά;

Η Μεσογειακή Πυραμίδα Διατροφής για τα παιδιά περιλαμβάνει λαχανικά όλων των τύπων καθημερινά, αμυλώδη λαχανικά τα οποία βρίσκονται στη βάση της διατροφικής πυραμίδας, φρούτα και λαχανικά εποχής καθημερινά, όσπρια σε εβδομαδιαίο επίπεδο, δημητριακά, γαλακτοκομικά, λευκό κρέας και κόκκινο, ψάρια και θαλασσινά, λίπη και έλαια.

Πώς Να Βοηθήσω Το Παιδί Μου Να Ακολουθεί Μια Μεσογειακή Διατροφή;

Κάποιοι τρόποι για να βοηθήσουμε τα παιδιά να ακολουθούν Μεσογειακή Διατροφή είναι οι εξής: Λειτουργούμε ως πρότυπα για τα παιδιά και ενθαρρύνουμε μία υγιεινή ζωή και διατροφή στα πλαίσια της Μεσογειακής διατροφής, καταναλώνουμε πρωινό καθημερινά, πίνουμε άφθονο νερό καθημερινά, χρησιμοποιείτε το ελαιόλαδο ως τη μοναδική πηγή λιπαρής ουσίας, έναντι άλλων ελαίων.

Παρασκευή - Αποστολία Βούλγαρη, Διαιτολόγος & Διατροφολόγος
Διαιτολόγος & Διατροφολόγος

Παρασκευή – Αποστολία Βούλγαρη

Δείτε το προφίλ και όλα τα άρθρα της διατολόγου και διατροφολόγου, Παρασκευής - Αποστολίας Βούλγαρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψυχολογία
Άγχος Αποχωρισμού

Άγχος Αποχωρισμού: Αιτίες Και Αντιμετώπιση Ανά Ηλικία

Διαβάστε σχετικά με το άγχος αποχωρισμού, τις αιτίες και την αντιμετώπιση στην βρεφική και παιδική ηλικία. Μάθετε αν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στο άγχος αποχωρισμού και τον θηλασμό ή τον ύπνο.