ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι Είναι Η Δυσορθογραφία;

Πρόκειται για μία αδυναμία γραφής η οποία αναπτύσσεται στα παιδιά ως δυσκολία να γράψουν τις λέξεις σωστά και να ακολουθήσουν τους γραμματικούς κανόνες. Υπάρχει δυσκολία στην απόδοση ήχων και γραφής.

Πώς Γίνεται Η Διάγνωση Της Δυσορθογραφίας;

Η διάγνωση της δυσορθογραφίας γίνεται με την βοήθεια ειδικών παιδαγωγών και εξειδικευμένων ψυχολόγων σε κάποιο κέντρο Ειδικών Θεραπειών. Η αντιμετώπιση είναι εξατομικευμένη. Η δυσορθογραφία σπάνια συναντάται μόνη της, συχνά συνυπάρχει με κάποια άλλη μαθησιακή δυσκολία, κυρίως με τη δυσλεξία.

Ποια Είναι Τα Αίτια Της Δυσορθογραφίας;

Τα αίτια της δυσορθογραφίας είναι η κληρονομικότητα, οι διαταραχές της οπτικής και ακουστικής αντίληψης, οι διαταραχές ανάπτυξης του προφορικού λόγου, η δυσκολία οργάνωσης του χώρου και του χρόνου, η δυσκολία στο μηχανισμό της οπτικής μνήμης, το χαμηλό κοινωνικοικονομικό υπόβαθρο, η ανεπαρκής εκπαίδευση ή σχολική ετοιμότητα.

Πώς Γίνεται Η Παρέμβαση / Αντιμετώπιση Της Δυσορθογραφίας;

Προκειμένου να βοηθηθούν οι μαθητές με δυσορθογραφία, στο πλαίσιο του σχολείου, είναι ωφέλιμο να συμμετέχουν σε διδακτικές διαδικασίες που διαφέρουν ποιοτικά από την παραδοσιακή σχολική. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται στους μαθητές της τυπικής κατανομής είναι ελάχιστα αποτελεσματικά και κουράζουν το μαθητή, τον αποθαρρύνουν και τον υποχρεώνουν να βιώσει για ακόμη μία φορά την αποτυχία.

Άννα Σιμιτσοπούλου, Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, MA, MSC
Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Άννα Σιμιτσοπούλου, MA, MSc

Δείτε το προφίλ και όλα τα άρθρα της εκπαιδευτικού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Άννας Σιμιτσοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διακοπές Με Παιδιά
Διακοπές Με Παιδιά: 17 Μέρη Για Καλοκαιρινές & Χειμερινές Διακοπές Στην Ελλάδα Για Οικογένειες

Διακοπές Με Παιδιά: 17 Μέρη Για Καλοκαιρινές & Χειμερινές Διακοπές Για Οικογένειες [Νησιά & Ηπειρωτική Ελλάδα]

Δείτε ιδέες για διακοπές με παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Ανακαλύψτε τις καλύτερες προτάσεις διαμονής για οικογένειες και μέρη που να επισκεφθείτε.