ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πού Διαφέρει Η Παραδοσιακή Μέθοδος Διδασκαλίας Με Την Διαφοροποιημένη Διδασκαλία;

Στη διαφοροποιημένη διδασκαλία, οι μαθητές έχουν τον ίδιο μαθησιακό στόχο. Αυτό που διαφέρει είναι η προσέγγιση, μιας κι αυτή πλέον συμβαδίζει με τα ενδιαφέροντα, τις προτιμήσεις, τις δυνατότητες και το σημείο αφετηρίας του κάθε μαθητή.

Πώς Συνδέεται Η Διαφοροποιημένη Διδασκαλία Με Τη Συμπερίληψη;

Η διαφοροποιημένη διαδασκαλία συνδέεται άμεσα με τη συμπερίληψη διότι αποδεικνύει και προάγει τον σεβασμό του δασκάλου στην πάσης φύσεως διαφορετικότητα του μαθητή.

Τι Είναι Η Διαφοροποιημένη Διδασκαλία;

Διαφοροποίηση σημαίνει διαμόρφωση της διδασκαλίας με τέτοιο τρόπο ώστε να συμπεριλαμβάνονται οι ατομικές ανάγκες των μαθητών. Οι εκπαιδευτικοί προσαρμόζονται προκειμένου να επιτύχουν μεγαλύτερη ποσοστά ουσιαστικής διδασκαλίας.

Τι Είναι Ο Καθολικός Σχεδιασμός;

Ο καθολικός σχεδιασμός είναι ένας τρόπος διδασκαλίας κατά τον οποίο ενισχύεται η συμπερίληψη όλων των μαθητών που συγκροτούν τη σχολική τάξη, ανεξάρτητα από μαθησιακές δυσκολίες ή καταβολές.

Άννα Σιμιτσοπούλου, Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, MA, MSC
Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Άννα Σιμιτσοπούλου, MA, MSc

Δείτε το προφίλ και όλα τα άρθρα της εκπαιδευτικού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Άννας Σιμιτσοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δραστηριότητες Για Παιδιά
Δραστηριότητες για παιδιά 2 ετών

Δραστηριότητες για Παιδιά 2 Ετών: 19 Απίθανες Εκπαιδευτικές Ασχολίες

Βρείτε 19 φανταστικές ιδέες για ενδιαφέρουσες ασχολίες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά 2 ετών. Περάστε υπέροχα στο σπίτι, αλλά και εκτός σπιτιού με τις προτάσεις μας για παιδιά 1-2 ετών.